Cookies on the PokerWorks Website

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the PokerWorks website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.

Continue using cookies

Poker Nieuws | Online Poker | Online Pokergids

Enthousiame en motivatie in poker

Deel dit

Toen ik begon met online poker was ik erg gretig om te leren spelen. Na mijn werk haastte ik me vaak naar huis

x-vuurwerk.png
x-vuurwerk.png

en zette ik meteen mijn pc aan. Ik startte Pokerstars of Full Tilt Poker en probeerde mijn tegenstanders iedere avond weg te spelen. Poker was nieuw en opwindend en ik had nog zo veel te leren.
Je motivatie kan minder worden in de loop van de tijd. Ik heb nog steeds veel te leren, maar de opwinding van het vooruitzicht om weer te kunnen pokeren is een beetje versleten. Ik had een full-time baan en toch wist ik daarbij 40 tot 50 per week uur vrij te maken om te pokeren. Als ik hierop terug kijk begrijp ik niet hoe me dat is gelukt. In het weekend speelde ik de hele dag en een groot deel van de nacht, met weinig pauzes. Ik speelde meestal toernooien en SnG's. Toernooien vragen toewijding van je en ze kosten veel tijd. Dit maakte me niets uit. Ik boekte af en toe succes en had echt passie voor het spel.

Drie jaar later was mijn houding tegenover poker veranderd. Ik was niet meer bereid om 6 tot 8 uur per nacht op te offeren voor pokertoernooien. Mijn enthousiasme voor het spel is ook een beetje minder geworden. De toernooien gingen vorig jaar erg slecht, dus heb ik me gericht op cash games. Bij cash games hoef je niet uren achter elkaar te spelen. Je kunt plaatsnemen, een korte periode (1 a 2 uur) spelen en vertrekken wanneer je wilt.

In het begin had ik wat aanpassingsproblemen, aangezien ik gewend was om toernooien te spelen, maar ik ontdekte al snel dat de cash tables van Bodog Poker erg winstgevend waren. Hierdoor raakte ik gemotiveerd om vaker te spelen. Als ik niet aan het spelen was, dan was ik aan het lezen. Als ik niet aan het lezen was, keek ik naar andere cash game spelers om een idee te krijgen van wie er regelmatig won en wie vaak verloor. Na enig succes in de cash games begon m'n enthousiasme weer op te laaien.

Als je merkt dat je niet meer gemotiveerd bent, moet je jezelf afvragen hoe dit komt. Als je normale games beginnen te vervelen, moet je eens iets anders proberen. Probeer misschien eens een andere vorm van poker. Wanneer je dezelfde dingen continu herhaalt gaan ze uiteindelijk vervelen. Als je een cash game speler bent, probeer dan eens te spelen op een ander niveau. Wanneer je een stap omhoog doet zul je het waarschijnlijk uitdagender vinden. Hetzelfde geldt wanneer je een stap terug doet. Je zult verrast zijn hoe veel plezier je kunt beleven wanneer je de hele tafel afmaakt bij de micro stakes. Misschien leer je er nog wat van.

Het is niet moeilijk om enthousiast te blijven als je aan het winnen bent. Wanneer dit niet het geval is, zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te blijven uitdagen.