Cookies on the PokerWorks Website

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the PokerWorks website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.

Continue using cookies

Poker Nieuws | Online Poker | Bekende Pokerspelers

De Ronde Tafel - Russell -rdcrsn / heyfreddy - Carson

Deel dit
x-img47e51a00e4de3.png
x-img47e51a00e4de3.png

Als je de rankings van online spelers volgt, dan moet je Russell Carson kennen. Deze 25-jarige Canadees, online bekend als rdcrsn en heyfreddy op Full Tilt Poker, domineert in de online pokertoernooien. Op dit moment staat hij 4e op pocketfives.com en hij heeft in toernooien meer dan $1,903,402 gecashed, waarvan $400,000 alleen al in 2008. Vandaag zit hij aan De Ronde Tafel.

KL: Vertel eens wat achtergrond informatie over jezelf.

Russ: Ik kom oorspronkelijk uit British Colombia, uit een plaatsje genaamd Powell River, in de buurt van Vancouver. Ik ging daar naar de middelbare school en heb daar min of meer mijn hele jeugd gewoond. Ik heb ook vijf jaar in Engeland gewoond. Ik ging naar de universiteit, om 4 jaar les te krijgen en daarna ben ik naar Toronto verhuisd. Op dit moment heb ik een vriendin en haar naam is Sara. We wonen in Toronto en volgende maand zullen we naar Fredercton verhuizen.

KL: Hoe ben je met poker in aanraking gekomen?

Russ: Ik kwam in aanraking met poker voornamelijk in de tijd dat op de universiteit zat. We speelden vaak kleine $10 games, $10 buy-in cash games, maar zelfs toen ik echt nog een kind was speelden we al veel kaartspellen bij sport tripjes en dat soort dingen. Het gokken zat blijkbaar altijd al een beetje in mij.

KL: Hoeveel toernooien speel je normaal gesproken per dag?

Russ: Als ik er een hele dag aan besteedt, dan speel ik denk ik minstens 40 toernooien zou ik zeggen. Ik zou het niet echt weten. Ik speel er een aantal en houdt het precieze aantal niet echt bij.

KL: Hoeveel let je op de online rankings? Volg je dat veel?

Russ: Ik volg dat zeker; ik denk dat het je beroep een stuk leuker maakt als je op zo'n manier tegen andere mensen speelt. Ja ik volg het, maar ik neem het niet al te serieus. Ik stop volgende maand, April tot Mei, dus ik zal die maanden niet spelen. Als ik het echt heel serieus zou nemen, zou ik niet zo'n lange pauze nemen.

KL: Waarom stop je?

Russ: Ik ga naar Afrika om wat vrijwilligerswerk te doen en een vriend van me op te zoeken die in Johannesburg woont. De laatste week ga ik naar het Middellandse Zee-gebied om mee te doen aan een toernooi, de Party Poker Million.

KL: Waar speel je voornamelijk?

Russ: Vooral op PokerStars en Full Tilt, omdat zij de meeste toernooien hebben, maar ik speel op vijf of zes verschillende sites. Ik vind de software van PokerStars fijn.

KL: Zijn er bepaalde kwalificaties of iets wat er echt uitspringt, waardoor je op een bepaalde site zou gaan spelen? Of is er iets waarvan jij vindt dat elke site dat zou moeten hebben?

Russ: Ik vind dat elke site betere software zou moeten hebben. Ik hou echt van Party Poker, maar de software is ‘a joke' en het doet mijn computer altijd vastlopen, dus dat frustreert me nogal. Ik hou vooral van PokerStars vanwege hun toernooien, maar ik vind alle sites wel okay. Ik heb niet echt een heel goed of slecht gevoel voor een bepaalde site zou ik zeggen.

KL: Je bent erg succesvol bij online toernooien, hoe komt dat denk je?

Russ: Ik denk dat ik er de tijd voor neem. Ik speel nu meer dan twee jaar professioneel poker, ongeveer twee en een half jaar. Ik heb denk ik duizend uren besteed en ik denk dat ik erg gedisciplineerd ben. Ik kan gewoon zitten en 13-14 uur duren de shifts draaien. Als je weet waar je mee bezig bent, zul je je spel constant verbeteren als je er tijd in steekt en dat is uiteraard iets om op te bouwen.

KL: Er zijn verschillende speelstijlen waarin veel online topspelers zich in kunnen onderscheiden, waar denk je dat jij het beste in past?

Russ: Ik denk dat mijn basis zeker een tight agressief spel is, maar ik denk dat ik dat aanpas als ik redelijke stack heb, dus ik heb zeker een aantal stijlen in mijn spel, waarin ik goed in ben geworden. Als je mijn spel zou moeten defini