Cookies on the PokerWorks Website

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the PokerWorks website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.

Continue using cookies

Poker Nieuws | Online Poker | Bekende Pokerspelers

De ronde tafel-Interview met Anna Wroblewski

Deel dit
Ze staat bekend als de “Poker Pixie” en ze maakt deze naam meer dan waar! Met haar 50 kg is Anna één van de kleinste opkomende pokersterren van dit moment. Ze heeft al 2 evenementen en meer dan $800.000 gewonnen.

KL: Waarom Poker? Hoe ben je in aanraking gekomen met het spel?
Anna: De eerste keer dat ik poker speelde was in de zomer nadat ik klaar was met High School. Ik was het poolen zat en poker vormde een leuke nieuwe afleiding.

KL: Denk je dat je tijdens het pokeren een voordeel hebt omdat je een “klein meisje” bent?
Anna: In het begin had het inderdaad zijn voordelen. De meeste mensen onderschatte me omdat ze me zagen als een jong meisje die aan het ouwehoeren was in haar vrije tijd. Ik deed opzettelijk stomme dingen om dat beeld te versterken. Echter, op dit moment lijkt het meer een nadeel. Iedereen weet nu hoe ik speel en het wordt steeds lastiger om het spel bij te houden. Poker verandert continu en de spelers worden steeds beter.

KL: Vertel eens over je overwinning in The Bellagio.
Anna: Die overwinning veranderde mijn leven in meerdere opzichten. Toen ik 19 jaar was, was ik een tijdje een echte gambaholic totdat ik besefte dat het de verkeerde kant op ging. Ik speelde continu, had weinig sociale contacten, was een erg slechte vriendin, dochter en zus. Op een gegeven moment kreeg ik een baan en langzaam kwam ik weer met beide benen op de grond. Ik had een goede baas. Door hem begon mijn ongelooflijke ‘lucky streak’ in poker. Ik nam ontslag en begon full time te pokeren. Ik kon al mijn schulden afbetalen en dat was een behoorlijke opluchting. Ook was ik nu in staat om mijn familie te helpen en eindelijk voelde ik me niet meer zo’n mislukkeling.

KL: Verliep het toernooi soepel?
Anna: Het toernooi begon met 6k in fiches. Ik verloor de helft van mijn stack in J-J vs. A-A. Toen ben ik even naar buiten gegaan voor een frisse neus. Toen ik terug kwam, verdubbelde ik meteen mijn stack met A-A. Even later verdubbelde ik mijn stack nog een keer in een preflop all-in met A-A vs. J-K. Ik had wel veel geluk bij die hand. De speler die met mijn all-in meeging, kreeg trips op de flop. De rest van het toernooi verliep vrij soepel totdat er nog maar 16 spelers over waren. Toen maakte ik een blunder en iedereen weet dat. Ik speelde mijn J-J tegen Barry’s 5-5 en Shanon Shorrs’6-6 verkeerd, maar ik had geluk.

Tegen de tijd dat ik bij de finaletafel aankwam, voelde ik me erg zelfverzekerd. Ik ging winnen! Niet omdat ik dacht dat ik een betere speler was, maar omdat ik het gevoel had dat dit mijn moment was. Ik was 5e wat betreft de fiches en het enige waaraan ik kon denken was: “Wauw, ik kan niet geloven dat ik zo ver ben gekomen!.” Ik had 2 shots Patron en 2 biertjes aan de finaletafel, misschien is dat de reden dat ik gewonnen heb!

KL: Hoeveel toernooien heb je daarvoor gespeeld?
Anna: Ik heb meegedaan aan een aantal kleine toernooien. Het 3k evenement dat ik heb gewonnen was mijn tweede grote multi-tafel toernooi. Het grote toernooi daarvoor was een 2k evenement.

KL: Hoe denk je over pokerevenementen speciaal voor vrouwen?
Anna: Eerst vond ik vrouwenevenementen maar dom. Ik kreeg het gevoel dat mijn full house steeds werd verslagen met quads. Ook was ik minder fanatiek wanneer ik tegen andere vrouwen speelde. Echter, nu ben ik van mening dat vrouwenevenementen nodig zijn om poker groter te maken.

KL: Op welke manier verschillen vrouwenevenementen van open evenementen?
Anna: Ik weet niet goed hoe ik dit moet zeggen zonder dat het voor iemand beledigend overkomt. Ik heb iets meer plezier bij open evenementen omdat ik dan meer domme, flirtende dingen kan zeggen waar mannen gevoeliger voor zijn dan vrouwen.

KL: Wat is je favoriete toernooi tijdens de tour?
Anna: Ik houd van ieder NL deep stack evenement van 3k of hoger. Deze zijn uitdagend en je kunt er echt poker spelen.

KL: Wat zijn je plannen voor de WSOP ?
Anna: Ik ben van plan om mee te doen aan ieder 5 en 10k NL evenement en aan PL hold’em evenementen. Ook wil ik een poging wagen bij een paar smaller stud, razz, PLO games.

KL:Hoe bereid je je voor?
Anna: Ik ben op vakantie gegaan naar Hawaii om mijn hoofd helemaal leeg te maken. Verder blijf ik weg bij online poker en probeer ik niet te veel te spelen.

KL: Waar verblijf je?
Anna: Ik blijf in mijn huis met 4 huisgenoten die ook professioneel pokeren. Misschien verblijf ik in de Rio om het wat makkelijker te maken. Ik weet het dus nog niet helemaal.

KL: Je schrijft een blog voor Poker Road. Hierin ben je vaak erg open en persoonlijk. Waarom heb je besloten om zo te schrijven?
Anna: Ik hecht veel waarde aan eerlijkheid. Door open te zijn kan ik mensen laten zien dat ik een echt persoon ben. Mijn leven draait niet alleen maar om poker en dat wil ik ook helemaal niet. Het pokerleven is erg zwaar. Het beïnvloed je geestelijk, sociaal, emotioneel, maar ook lichamelijk. Ik hoop dat mensen die dezelfde weg zijn ingeslagen als ik, iets hebben aan mijn ervaringen. Het pokerleven is niet makkelijk. Je kunt die ene grote overwinning tegenkomen, maar het gaat erom hoe je daarna verder leeft. Het is makkelijk om geld te verdienen, maar ontzettend moeilijk om dat geld te houden. Eerlijk gezegd is poker erg saai om over te praten. Het is steeds weer hetzelfde. Ik heb er een hekel aan om handen te analyseren en daarover te schrijven.

KL: Wat zijn je doelstellingen voor de toekomst?
Anna: Ik probeer op mijn best te blijven en genoeg geld te verdienen om binnen tien jaar te kunnen stoppen.