Cookies on the PokerWorks Website

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the PokerWorks website. However, if you would like to, you can change your cookie settings at any time.

Continue using cookies

Poker Nieuws | Online Poker | Online Pokergids

De Million Dollar Turbo Takedown

Deel dit

Eén manier om een online bankroll op te bouwen is door het spelen van freerolls. Er zijn veel verschillende soorten freerolls, sommige zijn echt gratis, daarvoor moet je vaak heel snel zijn met het inschrijven. Andere freerolls hebben als eis dat je wél iets uitgeeft, geen geld, maar frequent player points. Eén van de meest interessante van deze laatst genoemde variant is de maandelijkse Million Dollar Turbo Takedown op PokerStars . De buy-in is 5.000 frequent player points, je kunt je direct inkopen of je kan één van de vele satellites spelen, dit al vanaf 10 frequent player points. Zoals ik in mijn eerste artikel van deze serie al zei, is het mijn bedoeling om een grote ship te maken in een toernooi. Dit is mijn eerste poging om te zien of ik dit kan laten gebeuren.

Ik besloot om me direct in te kopen voor het toernooi. Mijn rede was alsvolgt: bij PokerStars kan je 5.000 FPP’s wisselen voor $50. De Turbo Takedown heeft een veld van 12.000 spelers waarvan er 4.000 zullen cashen. Het minimale bedrag wat je kunt winnen is $90 (voor de plaatsen 2.000-4.000) en vanaf dan zal het prijzengeld alleen maar stijgen. De eerste prijs zal $100.000 zijn. Aangezien ik het de laatste tijd erg goed had gedaan in de turbo toernooien van 18 tot 180 spelers, meende ik dat ik zeker wel zou cashen als ik de juiste combinatie van geduld en agressie zou gebruiken net als tijdens de cash turbo’s.

Anders dan bij de standaard turbo toernooien op PokerStars, die een starting stack van 1.500 hebben met blinden die elke vijf minuten omhoog gaan, heb je bij de Turbo Takedown een start stack van 3.000 chips met blind levels die elke 10 minuten omhoog gaan. Dit is erg belangrijk voor het doel om te cashen. Dit omdat, aangenomen dat in de meeste No Limit toernooien ongeveer de helft van het veld uitgeschakeld zal zijn in het eerste uur, je zelfs als je na dat uur de begin stack van 3.000 hebt, je nog steeds een redelijke M waarde hebt. Daarna hoef je nog maar 2.000 spelers te overleven en dan zit je al in het geld. Dus met een beetje meer geduld dan de rest van het veld en met de juiste spots, zal je rustig kunnen proberen je stack op te bouwen.

Het toernooi: na een rustig eerste uur vond ik {A-Diamonds}-{Q-Hearts} op de hijack. De blinden waren 15-30. De speler recht voor me, de agressor aan tafel, raisete naar 90. Ik ben niet iemand die re-raisete met A-Q en dus flat call ik, net als de cut-off. Met zijn drieën zien we de {A-Hearts}-{K-Diamonds}-{J-Diamonds} flop en alle drie checken we. De turn is de {10-Diamonds} en de initial raiser bet 120. Met een Broadway straight, de nut flush en royal flusdraw in mijn handen besluit in om terughoudend te spelen en ik call alleen. De cut-off raiset vervolgens naar 360 en de raiser foldt. Ik call een beetje bang voor de al gemaakte flush achter me. De river was een blank en ik check, de cut-off gaat vervolgens all-in.
Ik wilde niet callen voor mijn toernooileven, maar ik wist ook zeker dat hij maar twee ruiten in zijn hand had. Ik callde toch en we splitte de pot omdat we beiden een straight hadden.

De volgende kritische hand was tijdens het derde level, de blinden waren toen 25-50. Twee spelers voor me limpte in en ik limpte ook met 8-7 suited. De blinden callde en checkte en we zagen met zijn vijven de {8-Hearts}-{3-Diamonds}-{2-Clubs} flop. Er werd naar me toe gecheckt en ik bette 150 in de pot van 250. Drie spelers foldden en de meest agressieve speller voor me minraisete me naar 300. Ik callde en de turn kwam met de {7-Spades} en ik maakte daarmee twee paar. De speler ging insta-all-in en ik moest bedenken of hij een set had geflopt of dat hij dezelfde twee paar had als ik, misschien slow-playde hij een over pair als 9-9 of 10-10. Eerder in het toernooi had ik hem al grote handen zien slowplayen en ik geloofde niet dat hij all-in zou gaan met een set. Ik besloot dat ik de set uit kon sluiten en ik callde. Hij liet 99 zien, de river was een blank en ik steeg naar 5.500 chips.

Kort daarna werd ik verplaatst naar een andere tafel en vond al snel A-A op de button. De speler under the gun limpte voor 50 en ik hoopte dat hij met een grote hand een move maakte. Toen ik aan de beurt was raisete ik naar 250 en zoals verwacht reraisete hij me naar 1.200. Ik had hem covered en zette hem all-in. Hij callde en showde precies de hand waar ik op hoopte; A-K offsuit. Vijf onbelangrijke kaarten later had ik een stack van 9.000 en stond daarmee in de top 200 van het toernooi.

Het was me duidelijk dat ik me op dit moment gewoon in het geld zou kunnen folden, maar ik hoopte erop dat ik agressief kon spelen, big-stack poker, en daarmee een grotere stack kon opbouwen. Helaas raakte ik compleet kaartdood voor een aantal orbits en met de vele mensen die een kleine stack hadden en daarmee all-in gingen, kon ik niet meer dan hier en daar wat blindjes stelen om mijn stack op pijl houden.

De blinden en antes werden hoger en de money bubble barstte. Op dat moment veranderde de game totaal. Het feit dat iedereen gecasht had en dat de M radicaal aan het slinken was, maakte dat de meeste spelers met any two cards hun hele stack in het midden schoven. Het gevolg hiervan was óf dat ze dubbelde óf dat ze tegen een grotere hand aanliepen en het toernooi moesten verlaten. Ik kon op dat moment mijn agressieve spel beginnen en stampte mijn stack naar de 20.000 punten zonder enkele showdown.

We zakten naar onder de 2.000 spelers (payout $150) en gingen richting de 1.000 spelers. Toen begon het lot toe te slaan, de blinden waren 800-1.600 met een ante van 160, ik vond 10-10 in vierde positie. Mijn stack was op dat moment 23.000 en daarmee had ik een M van ongeveer 6. De speler under the gun raisete naar 4.800. Dit was een speler die ik een orbit eerder succesvol had gereraised en van zijn hand had afgezet. Zonder heel lang na te denken schoof ik mijn hele stack naar het midden met de gedachte hem van zijn hand af te kunnen zetten. Hij callde en showde K-K. Ik hitte niet en bleef achter met 154 chips. Voor het volgende payout level moesten er nog 200 spelers uit.

Wat er toen gebeurde was iets dat slechts in hele slechte B-films gebeurd. Met mijn ante betaalt en daarmee dus all-in vond ik 9-6 suited. Ik bereidde me voor om mijn exit te maken, maar ik maakte op de turn een straight en had ineens weer rond de 1.000 chips, welke gelijk weer in het midden laten aangezien ik de big blind was. Mijn K-Q suited nam het heads-up op tegen een paar drieën en ik hitte op de turn mijn koning. Een hand later, in de small blind, pushte ik met een paartje achten en ook die bleven staan. Op de button callde ik een all-in van een overagressieve cut-off met J-10 en flopte ik een straight tegen een zwakke aas. Wanneer ik twee handen later met een middel pair pushte tegen de flushdraw van de speler die mij bijna gebust had met zijn koningen, en zijn flush niet kwam, stond ik weer over de 60.000 chips en stond daarmee in de top 100 van het toernooi!

Ik hoopte dat ik net als Jack Strauss mijn chip and a chair kon verruilen voor de overwinning en de $100.000, maar helaas was dat niet het geval. Ik bouwde mijn stack verder uit naar 75.000 en raakte wederom kaartdood. Een kritiek moment kwam met blinden van 2.000-4.000 en een ante van 400, ik raisete naar 16.000 twee plaatsen van de button vandaan met A-10. Een ultieme probleem hand. De big stack aan tafel zat op dat moment in de grote blind en reraisete me met 32.000. Als ik zou callen zou ik nog maar 12.000 over houden en daarmee potcommitted zijn. Ik besloot te folden en hield nog 45.000 chips over voor een betere spot.

Helaas kwam die spot niet en moest ik twee orbits later pushen met K-10. De big stack callde met A-Q en een aas op de turn bezegelde mijn lot.

Ik eindigde als 366e en kreeg daarvoor een bedrag van $315.
Voor het verdere grinden aan de $1-$2 Stud and HORSE en 0,25-0,50 NLHE ring games verdiende ik nog eens 20% van mijn bankroll erbij, welke nu op een recordhoogte staat van $1.829.

Mijn advies aan de low-stakes spelers is om kansen te vinden die bij je speelstijl passen en dat je daarmee de mogelijkheid kan creëren om een goede payout te krijgen naar verhouding van je investering. Als je op een bepaalde site veel speelt en daarmee de mogelijkheid krijgt om buy-ins te kopen in plaats van T-shirts en petjes, is dat heel verstandig. Van $315 kan je namelijk heel veel T-shirts kopen!

See you at the tables!